Geniet van de vele attracties en activiteiten in de natuur

Vanaf de camping is er veel te ondernemen in Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug.

De bosrijke campings zijn een prima startpunt voor de vele bezienswaardigheden en activiteiten in dit heuvelruggebied. Bossen, heide en meren, zandverstuivingen, dijken, rivieroevers, cultuur en recreatie; alles is er! Kom back-to-basic overnachten of glamarous kamperen voor een lang weekend, midweek of een langere vakantie en ontdek dit prachtige deel van midden Nederland. De kampeerterreinen liggen veelal in prachtige natuurgebieden en zijn over het algemeen ruim opgezet.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart
Campings Utrechtse Heuvelrug

Na klimmen en klauteren kom je tot de prachtigste vergezichten

Je wordt beloond als je de uitkijktoren De Kaap beklimt in de Kaapse Bossen bij Doorn. Op 25 meter hoogte kun je genieten van een fantastisch vergezicht over de boomtoppen. Verder op bij Austerlitz kun je door middel van 81 traptreden het monument De Pyramide van Austerlitz beklimmen; dat in 1804 door de soldaten van Napoleon gemaakt is. De Amerongense Berg – op 69,2 meter, - is het hoogste punt van de provincie Utrecht. Vanaf jouw kampeerplaats of caravan ontdek je de veelzijdigheid aan wandel- en fiets- en mountainbikepaden op de Utrechtse Heuvelrug. 

Prachtige authentieke kastelen en buitenplaatsen

Boek een rondleiding op kasteel Amerongen of Huis Doorn (bekend van de Duitse Keizer), inclusief de kasteelmusea en tuinen. Ga dineren in Kasteel Kerckebosch. Loop een klompenpad bij kasteel Renswoude. Bezoek de bekende trouwlocatie van Married at First Sight #MAFS in Slot Zeist of treedt in de koninklijke voetsporen op paleis Soestdijk. De authentiek locaties liggen allemaal op korte reisafstand van elkaar, dus ideaal om vanuit jouw comfortabele kampeeradres per e-bike te bezoeken.

Straaljagers en/of reuzenpanda’s

Het is ook super leuk om een dagje uit te plannen en vanaf de camping met de kinderen naar het Nationaal Militair Museum in Soesterberg te gaan. Samen vliegtuigen spotten en via een speurtocht door het museum van alles ontdekken over de krijgsmacht. Of toch liever naar de reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Zo lief en aandoenlijk en uniek in Nederland. Heb je dan nog niet genoeg dieren gezien in de dierentuin, dan vind je iets verder op het rivieroeverreservaat de Blauwe Kamer bij de Grebbenberg. In dit natuurgebied vind je loslopende konikpaarden, galloways (wilden koeien), bevers en lepelaars. Terug op het vakantiepark kun je tijdens het eten in het restaurant nagenieten van je actieve dag en alle opgedane indrukken van de prachtige Utrechtse Heuvelrug.