Unieke accommodaties voor een echt vakantiegevoel

In Noord-Holland vind je prachtige vakantieparken en bungalowparken. Met unieke accommodaties als strandchalets, Finse kota’s of moderne bungalows aan het water heb je direct dat vakantiegevoel.

Met de faciliteiten die een vakantiepark te bieden heeft hoef je het park niet eens af. Zo zijn er vaak mogelijkheden om te zwemmen, te bowlen, is er een animatieteam en gezellige restaurants. Wil je wel wat meer ontdekken buiten het park? Dan zit je in Noord-Holland helemaal goed. Het strand is altijd dichtbij en met Haarlem, Alkmaar, Hoorn en Enkhuizen om de hoek is er genoeg te beleven.

Vakantieparken pagina 1 van 2

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantieparken Noord-Holland

Vakantie in Noord-Holland betekent genieten van dynamische steden, uitgestrekte stranden en prachtige natuur. Maar ook polders en veel water. Je kunt lekker uitwaaien in Schoorl, Egmond aan Zee en Zandvoort. En de oer-Hollandse plaatsen bezoeken zoals Volendam en Marken of de bezoek de wereldberoemde kaasmarkt van Alkmaar. Maar ook Enkhuizen, Hoorn en Medemblik zijn indrukwekkende plaatsen om te bezoeken. Kortom mogelijkheden genoeg om vanuit jouw vakantiepark in Noord-Holland diverse activiteiten te ondernemen.

Hoe wordt de wereldberoemde houten Nederlandse klomp gemaakt?

De Zaanse Schans is een uniek dorp in Nederland. Allemaal houten huisjes, schuren en werkplaatsen en molens. Hier kun je de ambacht van klompen maken nog vinden. Bij het bakkerijmuseum kun je lekkernijen kopen evenals in de kruidenierswinkel. Het is leuk en leerzaam om per fiets of per boot de Zaanse Schans te ontdekken en te weten hoe de Hollandse klomp ooit werd gemaakt.

Unieke natuurgebieden 

De Amsterdamse Waterleidingduinen is het grootste aaneengesloten wandelgebied van Nederland. Het duingebied ligt tussen Langevelderslag in Noordwijk en Zandvoort en heeft vier hoofdingangen. In de Waterleidingduinen wordt 2/3 van het drinkwater van Amsterdam voorgezuiverd. Tijdens je wandeling – eventueel met gids – is de kans groot dat je damherten en vossen tegen komt. 

Het Nederlands hoogste duingebied in de kop van Noord-Holland zijn de Schoorlse Duinen. Meer dan 60 kilometer wandelpad brengt je naar de hoogste duinen, de oudste bossen of de stuivende duinen. Op een hoop plekken mag je ook struinen en van de paden af en de natuur op je eigen manier ontdekken.

Nationaal Park Zuid Kennemerland strekt zich uit van Zandvoort tot IJmuiden. Diverse bijzondere dieren en planten wonen daar. En je kunt er eindeloos wandelen en fietsen door. Bij het bezoekerscentrum in Overveen kun je ook de tentoonstelling over dit gebied bezichtigen.

Het Noordhollands Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied strekt zich uit van de terreinen van Tata Steel bij Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen. Het is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed, met een oppervlakte van 5.300 hectare. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden. Een prachtig gebied om te wandelen, fietsen of paard te rijden.