Heb jij het lef?

Is hoogte geen probleem voor jou? Of wil je juist je grenzen verleggen? Abseilen is spannend, hoog, maar ook een echt avontuur. In veel gevallen klim je eerst zelf een stuk omhoog. Dat alleen is al een uitdagende activiteit. Eenmaal boven geniet je van het prachtige uitzicht, waarna je vervolgens gezekerd weer terug naar beneden abseilt.

Abseilen kan op verschillende plekken in Nederland en op verschillende hoogtes. Deze activiteit is voor de echte durfallen. Na deze dag zal je met een voldaan en trots gevoel weer naar huis gaan. En wie weet ga je volgende keer wel voor een nog hogere locatie.

Abseilen in Nederland

Abseilen Nederland

Abseilen in Nederland kan vanaf een hoge kunstmatige klimberg of klimmuur. Je daalt af aan een touw in verticale lijn. Natuurlijk staat veiligheid voorop en ben je aan alle kanten gezekerd. Je kunt ervaring opdoen met abseilen op diverse outdoor locaties in Nederland.

De hoogste abseil van Europa is de Euromast in Rotterdam. Natuurlijk biedt abseilen in de Ardennen een natuurlijke locatie zoals abseilen vanaf een echte stenen bergwand of rots. Maar in Nederland kun je ervaring opdoen op zeer veel gevarieerde klimmen en/of abseilen locaties. Van een eenvoudige klimmuur, een kasteelmuur tot aan een oude waterput in de Limburgse grotten.

Durf jij over de rand te stappen?

Allereerst krijg je uitgebreide instructies. Dan klim je omhoog, je geniet van het mooie uitzicht en vervolgens begint het abseil avontuur met de stap over de rand naar beneden. De spanning stijgt. Je verzamelt moed en je gaat. Laat het touw een beetje vieren en je zakt naar beneden. Uiteraard bepaal je zelf het tempo hoe hard je naar beneden wilt abseilen. Ook hierbij staat veiligheid voorop en de instructeur begeleidt. Tijdens het naar beneden zakken voel je de spanning en tegelijkertijd het enorme vrijheidsgevoel. Wat een kick als je eenmaal beneden bent. Je kunt weer ademhalen. You did it! Zo gaaf.

Veiligheid voorop met de VeBON Veiligheidsnorm

Hoe fantastisch is dit om dit abseil avontuur samen met je vrienden te doen. Maar ook als vrijgezellen activiteit of als teambuildingsuitje. Ga samen dit avontuur aan! Kies wel voor een bedrijf die de VeBON Veiligheidsnorm hanteert. Bij deze bedrijven staat de veiligheid altijd voorop.