Vanaf de camping een dagje uit naar Duitsland en/of België

Kamperen in het glooiende landschap en/of de heuvels van Limburg biedt jou als kampeerder prachtige uitzichten. In Limburg kun je genieten van het bourgondische leven en de gemoedelijke sfeer.

Zoek je een familiecamping met of zonder vertier of wil je liever luxe en rust in de natuur. In Limburg kun je als kampeerder het allemaal vinden. Ook met je eigen tent of caravan. Een dagje met de kinderen naar een attractiepark, veel wandel- en fietsroutes voor de sportievelingen, eten, drinken, shoppen, wellness. Als kampeerder kun je je vakantie naar believen invullen en vind je altijd een kampeervorm die bij jou past.

Campings pagina 1 van 2

Toon op kaart Toon op kaart
Campings in Limburg

Geniet vanaf de camping van de prachtige uitzichten. Bezoek de nostalgische en authentieke dorpjes. Huur een e-scooter en verken het heuvellandschap op een ontspannen manier. In het lieflijke geuldal bij Schin op Geul, Berg en Terblijt kun je veel (knooppunten) wandelingen maken langs de Geul en Gulp. Maar ook je conditie testen via de vele knooppunten fietstochten of wil je je liever in zweet fietsen door de Amstel Gold Race te evenaren. Vermaak de kids met een dagje Toverland, outdoor karting of ‘gamestad’ Kerkrade of ga shoppen in Maastricht. 

Kom volledig tot rust

Klooster Wittem is vooral bekend als bedevaartsplaats. Maar je kunt er ook – naast een bezoek aan de kapelletjes en tuinen, fantastische (zingevings) boeken kopen en een lekker kopje koffie drinken. Of ga je liever een mini camino – pelgrimstocht – lopen. In Zuid-Limburg zijn er 11 camini’s (pelgrimsroutes). Deze wandelingen – via onder andere de plaatsen Susteren, Sittard, Geleen, Schimmert, Meerssen, Houthem en Eijsden -  liggen langs de originele Jacobsroute. Onderweg vind je spreuken, bezinnings- en bewustwordingsopdrachten. Super fijn om helemaal je hoofd leeg te maken! En op de route kun je prima kamperen bij de vele campings die ook trekkershutten bieden.

Ontdek de nieuwe natuur in RivierPark Maasvallei

Maak een culinaire of educatieve wandeling of fietstocht door de mooie maasdorpen zoals Sittard, Stein, Beek, Echt en Susteren. Onderweg even pauzeren bij een van de Limburgse brouwerijen of maak een rondleiding met een gids. Pak een pontje om af en toe de maasplassen over te steken. Ontmoet een mix van oude stroomgeulen, dijken, uiterwaarden, flora en fauna in het nieuwe grensoverschrijdende natuurgebied van RivierPark Maasvallei.

Uniek in Nederland – onderaardse mergelgangen

Verken de grotten in Valkenburg te voet, per trein of per mountainbike. Ga op zoek naar fossielen in de mergelgrot of ga zelf knutselen met mergel in het grottenlatelier. In de Geulhemmergroeve bij Berg en Terblijt kun je verstoppertje spelen in een gangenstelsel van 25 km. Of maak met je familie – tijdens je vakantie - een grottentocht vanuit Valkenburg.