Beleef het toerist zijn in eigen land

Zuid-Holland heeft veel water, mooie stranden en gezellige steden. Met zoveel variatie is er ook zeker een bungalowpark die past bij jouw wensen. Op een vakantiepark kun je genieten met het hele gezin.

De kinderen worden vermaakt bij het animatieteam en de ouders komen helemaal tot rust. Meer ontdekken? Stap vanuit je bungalow of chalet op de fiets en waan je toerist in eigen land. Ga een dagje naar de Keukenhof, Madurodam of neem een kijkje bij de Kinderdijkse molens. Niks moet en alles mag. Eén ding is zeker, op een vakantiepark in Zuid-Holland is jouw vakantie nu al geslaagd!

Vakantieparken

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantieparken in Zuid-Holland

Zuid-Holland is een aantrekkelijke vakantieprovincie. In het voorjaar zijn er de kleurrijke bollenvelden in de omgeving van Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout. In Het Groene Hart vind je de uitgestrekte weilanden, polders en molens. Veel cultuur is er in Delft, Leiden, Den Haag en Rotterdam. En natuurlijk is er het enorme strand langs de kust van Noordwijk tot aan Ouddorp. 

Rondleiding Binnenhof en Ridderzaal

Wil je zien waar de landelijke politiek zich afspeelt? Breng dan een bezoek aan de Ridderzaal en/of de Eerste en/of Tweede Kamer der Staten-Generaal in Den Haag. Tijdens deze rondleidingen hoor je alles over de werkzaamheden van de Kamerleden en kun je al jouw vragen stellen aan gidsen. Uitgekeken op het Binnenhof? In Den Haag kun je ook nog het Vredespaleis bezoeken, Madurodam, Louwman Museum, het Mauritshuis of gezellig shoppen. Of laat je verrassen door de meesterkunstwerken van Escher op het Lange Voorhout.

Fietsen, wandelen of varen in de Zuid-Hollandse natuurgebieden

Vanuit jouw vakantieadres in Papendrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht of Gorinchem kun je onder leiding van een gids vanuit het Biesboschcentrum in Dordrecht met een open fluisterboot geruisloos varen door de prachtige natuur van de Biesbosch. Het is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. 

Tussen Rockanje en Oostvoorne kun je prachtig wandelen in het Voornes Duin. 

Net boven Den Haag heb je het rustgevende natuurgebied Meijendal met vossen, Galloway paarden en vleermuizen. 

In het noorden van Rotterdam slingert de rivier de Rotte en vind je de Rottermeren. Dit stukje natuur is een prachtig gebied waar je kunt fietsen en kunt wandelen. 

En een leuk gebied voor jong en oud (inclusief speeltuin) is het groene eiland op het Haringvliet: Tiengementen. 

Het eeuwenoude landgoed Clingendael bij Den Haag mag je niet missen. 

Bij Leiden liggen de Kagerplassen. Een heerlijke plek voor watersporters, wandelaars en fietsliefhebbers. Het is het oudste watersportgebied van Nederland en je kunt er nog steeds goed surfen, zeilen, kanoën en varen. 

Bij Hoek van Holland, Papendijk en ’s Gravenzande kun je in het Staelduinse Bos bunkers uit de Tweede Wereldoorlog bezoeken.

En vier je je vakantie in de Krimpenwaard, dan mag een bezoek aan het Loetbos, een klein recreatiebos bij Lekkerkerk met themawandelingen voor het hele gezin, niet ontbreken.