Van rust en ruimte tot bruisende (studenten)steden

In Gelderland vind je gegarandeerd een vakantiepark dat bij jou past. Van rustige en ruime parken in de natuur, tot bungalowparken ingericht voor het hele gezin.

Veel van de parken bieden je de mogelijkheid om een fiets of e-bike te huren waarmee je gemakkelijk de omgeving kunt verkennen. Gelderland staat uiteraard bekend om de Veluwe, waar veel bungalowparken te vinden zijn. Maar ook rondom de grote steden als Arnhem en Nijmegen zijn vakantieparken waar je je vakantie kunt vieren. Zo ben je binnen no time in het bruisende centrum. Voor welk park kies jij?

Vakantieparken pagina 1 van 4

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantieparken in Gelderland

De grootste provincie van Nederland met de meeste vakantie- en bungalowparken. Van super luxe met zwembad en wellness tot back to basic. Plan jouw vakantie of weekend weg naar Gelderland voor het wandelen, fietsen, winkelen, cultuur en gastvrije accommodaties. Er is genoeg te ondernemen en te zien.

Zandsculpturen – een van de leukste uitjes in Gelderland

Tijdens je fietstocht even een stop in Garderen plannen. In Garderen op de Veluwe vind je een van de leukste uitjes van Gelderland: het zandsculpturen festijn. Elk jaar zijn er verschillende thema’s. Daarom zijn de zandsculpturen per jaar ook anders.

Bezoek het beroemdste kasteel van Nederland

Slot Loevestein in Poederoijen bestaat al 650 jaar en is bekend geworden door de bijzondere ontsnapping van Hugo de Groot. Maar het was ook dé staatsgevangenis van Nederland. En het is ook een vesting van de Hollandse Waterlinie. Activeer met een persoonlijke sleutel de verhalen van de vroegere bewoners. Leer musket schieten, leer alles van buskruit en zorg ervoor dat het slot niet onder water loopt. Een avontuurlijk en educatief dagje uit voor jong en oud. 

Dagje Burgers’Zoo en/of het Dolfinarium

Duik in 8 miljoen liter water met de haaien, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in de woestijn! En ontmoet verschillende dieren van over de hele wereld in de dierentuin – Burgers’Zoo in Arnhem. Ook is er voor de kinderen een leuke speeltuin waar ze kunnen spelen, een speurtocht om te doen en er zijn verschillende rondleidingen. Of wil je liever dolfijnen spotten in het dolfinarium te Harderwijk. Naast dolfijnen zijn er ook zeeleeuwen, bruinvissen en walrussen. Voor de kinderen zijn er aantrekkelijke voorstellingen.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Een bezoek aan De Hoge Veluwe mag tijdens jouw verblijf in Gelderland niet ontbreken. Edelherten, wilde zwijnen, moeflons, wilde paarden, vossen en reeën, je komt ze allemaal tegen. Het park kun je lopend, per fiets of auto ontdekken. Ben je een Vincent Van Gogh liefhebber? Bezoek dan ook het Kröller Müller Museum middenin het Nationaal Park. Je vindt daar de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld.