Er gaat niets boven kamperen in Groningen

Groningen heeft het allemaal!

Even weg uit jouw drukke omgeving. Lekker kamperen op het platteland, in het bos, op het veen of dicht bij de Waddenzee. Vakantiegangers ontdekken steeds meer de charme van deze meest noordelijke provincie. Ga je met het hele gezin? Dan wil je dat jong en oud zich dagenlang kunnen vermaken. Bezoek bijvoorbeeld de zeehondencrèche in Pieterburen, ga met z'n allen zwemmen, bezoek een museum of ga lekker de natuur in. De meeste campings bieden faciliteiten om een perfecte vakantie te hebben, maar ook in de directe omgeving van jouw verblijf is er voor iedereen een leuke activiteit te ondernemen.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart
Campings in Groningen

Genieten van de rust en de ruimte

Als kampeerder vind je in de provincie Groningen rust, ruimte, prachtige natuur en cultureel erfgoed. En wist je dat oost Groningen ook wel de graanschuur van Nederland wordt genoemd of het Gronings goud. Je ziet dan ook indrukwekkende machines de eindeloze akkers bewerken. Kampeer je in de buurt van het platteland, dan beleef je dit met je zintuigen. In de vesting Bourtange vind je nog oude ambachten zoals de kaarsenmakerij. Houd je meer van wandelen en/of fietsen dan kun je dat eindeloos in het Nationaal Park Lauwersmeer, de natuur in Westerwolde of de vijftien hectare tuinen van de Hortus Haren. Wil je toch liever iets actiefs of het water op? Informeer bij jouw camping naar de outdoor- en/of watersportactiviteiten.

Wat kun je allemaal zien en bezoeken in de stad?

Sta je in Wedde, Midwolda, Niebert of op welke camping dan ook. Vanaf de camping kun je dagelijks een andere activiteit in de stad Groningen beleven. Van het bekende Groninger Museum waar archeologische vondsten zijn te vinden, beeldende kunst, mode en porselein. Maar ook het stripmuseum (leuk met de kinderen), scheepvaartmusuem en het universiteitsmuseum bieden volop activiteiten voor jouw bezoek vanaf de camping.  Je kunt de middeleeuwse Martinitoren beklimmen en van het prachtige uitzicht genieten. Het populaire Forum Groningen mag niet ontbreken tijdens jouw vakantiedag. En als je de gezellige hofjes hebt bezocht kun je op de vismarkt of Grote markt een drankje en hapje nuttigen. 

Na een dagje drukte in de stad is het weer heerlijk vertoeven op de camping in jouw bijzondere (huur)accommodatie, tent of caravan in combinatie met de parkfaciliteiten.

Ook qua natuur kun je je lol op. Miljoenen trekvogels doen Groningen aan. Vanuit de vogelkijkhut De Kiekkaaste bij nieuwe Statenzijl heb je een prachtig zicht over de vogels en de natuur. Dit is de enige Nederlandse vogelkijkhut buiten de dijken. Daarnaast vind je Konikpaarden in de weiden rond het Lauwersmeer. En kun je sportief snoekvissen in Reitdiep.

Baan je op een van de onbewoonde Waddeneilanden

’s Nachts in jouw glampingtent dromen over een onbewoond eiland en overdag gewoon een bezoek brengen aan de onbewoonde Waddeneilanden Rottumeroog en Rottumerplaat. Ben je vogelliefhebber, boek dan een excursie met de vogelwachters. Neem dan je verrekijker mee en geniet van de vele watervogels. Dit kun je ook uitstekend aan het Gronings Wad. En droom ’s nachts weer rustig verder vanuit jouw mooie kampeerplaats.