Het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noordwest Europa

De Veluwe biedt alles om familie, vrienden, gezinnen of groepen een geweldig weekend, midweek of week te laten beleven. Vanuit een vakantiewoning, die voor iedere groepssamenstelling is te vinden, kun je de Veluwe beleven en ontdekken. Kinderen kunnen ravotten in het stuifzand, je kunt er naar hartelust wandelen en fietsen, wilde dieren spotten en historische stadjes en dorpjes bezoeken.

Op de Veluwe vind je grootschalige natuur: gigantische bossen met restanten van middeleeuwse grafheuvels, stuifzand en heide. Nationaal Park Hoge Veluwe heeft met een oppervlakte van 5000 ha vele afwisselende gebieden zoals stuifzand, korstmos steppen, heidevelden, grasvlakten en loofboom- en vliegdennebossen. En je kunt er groot wild spotten zoals de Edelherten,moeflons, wilde zwijnen en reeën. En voor de vogelliefhebber zijn de vogels uit de rodelijst hier goed vertegenwoordigd. Maak jouw vakantie nog aantrekkelijker en huur naast jouw vakantiehuis ook een e-chopper of e-mountainbike om de Veluwe op een ontspannen manier te beleven.

Vakantiehuizen

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantiehuizen op de Veluwe

De Nederlandse big five

Boek je een vakantiehuis op de Veluwe? Probeer dan eens de Nederlandse big five te spotten. Het edelhert, wild zijn, ree, vos en de schotse hooglander hebben de Veluwe als hun leefgebied. Maar met een natuurgebied van 1000m2 weet je misschien niet direct waar je moet beginnen met spotten. Gelukkig zijn er op de Veluwe verschillende wildobservatieplaatsen, waar je beschut kunt zitten en uitkijkt op een plek waar de dieren graag komen. Je vindt deze observatieplaatsen onder ander in Apeldoorn, Epe, Garderen, Nunspeet, Otterloo en Arnhem. Ook voor de vogelliefhebbers is de Veluwe een prachtige plek om vogels te spotten. Wat je zult zien of horen ligt natuurlijk aan de tijd van het jaar en de plek waar je bent. En aan een kleine dosis geluk. Maar dat er veel soorten vogels zijn, dat is een feit.

De leukste activiteiten in de natuur

Als je dan op de Veluwe bent, wil je natuurlijk ook een leuke activiteit doen in de frisse buitenlucht. Uiteraard kun je gaan wandelen en fietsen, eventueel met een gids die je alles vertelt wat je onderweg tegenkomt. Maar er zijn nog veel meer leuke activiteiten om de Veluwe te ontdekken. Neem deel aan een mountainbike tour, huur een elektrische step of scooter en wat dacht je van een Lelijke Eend rijden. Waarbij je vrienden of familie op pad gaat met een echte Franse Eend. Hou je van wat meer avontuur? Ook dan ben je op de Veluwe op de goede plek. Je hebt er mogelijkheden om te klimmen, abseilen, airsoft te spelen en verschillende parcoursen te doorlopen. 

Veluwse Hanzesteden

Naast de prachtige natuur zit op je de Veluwe ook vlakbij de middeleeuwse Hanzesteden die daar nog te vinden zijn. Een dagje Hattem, Elburg of Harderwijk is dan ook zeker de moeite waard. In Harderwijk vind je nog de oude stadsmuur, meer dan 100 monumenten en leuke pleinen met gezellige terrasjes. Hattem is wat kleiner en heeft zijn eigen sfeer. Een echte pittoreske plek waar je de geschiedenis nog duidelijk terug kunt zien. Elburg is echt de vissersstad. Je kunt er mooie wandelingen maken, musea bezoeken en je laten bewonderen door de monumentale architectuur.