Vind jouw favoriete camping

Gelderland is de grootste kampeerprovincie van Nederland

Kamperen in Gelderland betekent culinair genieten, wijn proeven, fruit plukken, cultuur snuiven, kastelen en landgoederen bezoeken, wandelen en fietsen door de prachtige natuurgebieden. Sprengen, beken, bossen, akkers, fruitboomgaarden en graslanden wisselen elkaar af en bieden ongelooflijk veel activiteiten om Gelderland te ontdekken. Ga lekker kamperen in een safaritent of boomstamhuisje en voel wat Gelderland voor jou betekent. 

Campings pagina 1 van 4

Toon op kaart Toon op kaart
Campings in Gelderland

Veel campings, kleine- en grote gezinscampings, in Gelderland zijn omringd met natuur, rust en cultuurhistorische monumenten, maar er zijn ook veel (sportieve) activiteiten te vinden op de sportievere familiecampings en/of kindercampings met animatie en zwemparadijzen en sprayparken. Ook kun je er een bijzondere beleving meemaken in een hangende boomtent of sterrentent. Voor iedere kampeerder, met of zonder kinderen, is er van alles te vinden voor een onvergetelijke vakantie.

In alle Gelderse gebieden zoals de Achterhoek, de Betuwe, de Veluwe, de Bommelerwaard, de Tielerwaard, Land van Maas en Waal, de IJsselvallei, de Liemers, Rijk van Nijmegen, de Gelderse Vallei en de Veluwezoom, vind je een voor jou geschikte camping.

 

Fruit plukken in de Betuwe

Wie kent fruit Flipje uit Tiel niet? De Betuwe is dé Fruittuin van Nederland. Pluk je eigen appels, peren of kersen in Buren, Asperen, Ommeren of Lienden. Boek een bijzondere overnachting tussen het fruit in de boomgaarden van Opheusden, Enspijk, Haaften of Eck en Wiel. Of drink gezellig een wijntje van de druiven uit de wijngaard waar je ook kunt overnachten. Hoe gaaf is dat?

Breng een bezoek aan dé glasfabriek van Nederland in Leerdam, geniet van de waterrecreatie in Eiland Maurik of Beldert Beach, ga kanoën op de Linge of maak een rondvaart. Rivierenland is een prachtig (water)recreatiegebied waar je ook eindeloos kunt fietsen en wandelen. 

Met de Betuwe-App vind je alle leuke en interessante activiteiten van de Betuwe.

Bezoek één van 26 parken in de regio Arnhem

Regio Arnhem staat bekend om haar 26 grote en kleinere parken, zoals bijvoorbeeld Park Sonsbeek, Zypendaal, Deelerwoud, Hoge Veluwe, de Posbank bij Dieren en Rheden, Parc Sacré Coeur en Park Westerveld. Of volg de voetsporen van Anne Frank in Groot Warnsborn. Naast lekker picknicken kun je ook met de kinderen interactieve spelletjes doen op Fort Pannerden in Doornenburg, onderdeel van de Hollandse Waterlinie (Wereld Erfgoed – Unesco) of water uit de Renkumse beek pompen bij de waterspeelplaats van het natuurinformatiecentrum De Beken. 
Maar ook een terrasje pakken op de Rijnkade, shoppen in Arnhem city, wandelen door de uiterwaarden en luieren op de Neder-Rijn-strandjes behoren tot de ontdekkingstocht van deze regio.

Struinen in Het Rijk van Nijmegen

Uitgestrekte bossen, stille vennetjes en glooiende heidevelden. Dit vind je in de natuurgebieden de Mookerheide en de Hatertse- en Overasseltse Vennen. Daar kom je ook dassen, hermelijnen en meer dan 80 vogels tegen. Struinen langs de Waal bij Nijmegen, Beuningen, Druten of Ewijk. Of trek je laarzen aan en ga de Ooijpolder of de Millingerwaard in. In het natuurgebied Gelderse Poort kun je bijna overal struinen buiten de gebaande paden en ontmoet je Konikpaarden of kuddes runderen en hoor je de meest mooie vogelgeluiden. 

Of heb je altijd al eens de sfeer van de Nijmeegse Vierdaagse willen proeven? Tijdens deze dagen is het genieten van de vele terrasjes, muziek en optredens. 

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en je vindt er nog historische resten uit de Romeinse tijd in bijvoorbeeld museum Het Valkhof. De fietsroute Via Romana  (249 kilometer) leid je onderweg – via Xanten, Kranenburg, Berg en Dal, Malden, Kleve, Kalkar - langs veel Romeinse bezienswaardigheden. 

Heb je groene vingers en ben je een tuinliefhebber? In de tuinen van Appeltern vind je meer dan 200 modeltuinen met allemaal een eigen stijl en uitstraling. Kinderen kunnen er spelen en ontdekken en kunnen met een vlot varen.