Genieten vanuit je vakantiehuis aan het Veluwemeer

Een vakantiehuis aan het Veluwemeer betekent dat je een brede keuze hebt aan allerlei leuke activiteiten. Denk aan de Veluwe, waar je de natuur in kan op allerlei verschillende manieren.

Je kan het water op, waar je kunt watersporten of een eindje gaan varen naar de verschillende steden. Steden zoals Harderwijk, Nunspeet en Elburg liggen allemaal aan het Veluwemeer. Geniet in die steden van een lekker drankje en een hapje. Je kan allerlei dagjes uit plannen en genieten vanuit je vakantiehuis aan het Veluwemeer. 

Vakantiehuizen

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantiehuizen Veluwemeer

Ga het Veluwemeer op

Op het water is er genoeg te doen. Je kan genieten van het heerlijke zomerweer door een bootje te huren. Er zijn meerdere eilandjes op het meer waar je kan genieten en relaxen. Hier vindt je steigers om je boot aan te leggen. Lekker zwemmen kan ook aan deze eilandjes. Deze eilandjes vind je tussen Harderwijk en Elburg. Hier vind je er maar liefst vier. Tussen Harderwijk en Zeewolde is er ook nog een dergelijk eiland te vinden. Daarnaast is er op de Veluwemeer de mogelijkheid om hard te varen. Hier is een speciaal gebied voor. Ideaal voor watersporten. Denk aan waterskiën, wakeboarden of jetskiën. Boten huren aan het Veluwemeer is op veel plekken mogelijk.

Ga een dagje uit

Een dagje uit rondom het Veluwemeer biedt allerlei verschillende mogelijkheden. Zo is een bezoek brengen aan Harderwijk een goede optie. Hier zijn leuke terrassen, winkels en bezienswaardigheden te vinden. Een bezoek aan pretparken zijn ook een hele goede dagbesteding. Elburg is ook een mogelijkheid voor een vermakelijk dagje uit. De oude vestingstad biedt een hoop cultuur. Een haven met leuke terrassen, binnen de stadsmuren vind je winkeltjes met oude ambachten en oude kazematten waar je naar binnen kan. 
Wil je juist van het water af? Ga dan vooral de natuur in. Je kan vanuit je vakantiehuis aan het Veluwemeer op allerlei verschillende punten nationaal park De Hooge Veluwe op. Hier vind je honderden kilometers aan fietsroutes en wandelpaden. Hier kan je voor een sportief uitje zeker terecht. Denk aan mountainbikes huren en de verschillende routes verkennen. Wil je meer de rust opzoeken? Ga dan wild spotten. Dit kan via de verschillende natuurcentra die in het gebied te vinden zijn. Hier bied Staatsbosbeheer namelijk tours aan die je een grote kans geven om wild tegen te komen.