Ervaar het ware eilandgevoel op Terschelling

Terschelling heeft fantastische brede zandstranden, fraaie natuur en weinig autoverkeer. Voor jongeren zijn er op Terschelling goede uitgaansmogelijkheden en jongerencampings.

Ook voor kinderen heeft het eiland veel leuks te bieden, zoals zandkastelen bouwen en vliegeren. En er zijn volop leuke water- en strandactiviteiten te ondernemen zoals kitesurfen, windsurfen, zeilen, strandzeilen, blokarten en vliegeren. Terschelling is dus voor iedereen een fantastische vakantiebestemming. En kamperen op Terschelling, dat is kamperen midden in de natuur van bos, strand, zee en duin.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart
Campings op Terschelling

Fiets en wandelschoenen mee

Ga je kamperen in de omgeving van een van de dorpen of buurtschappen van Terschelling, zoals Hoorn, Midsland, Oosterend of West-Terschelling? Neem dan je fiets mee of huur een fiets of e-bike want dit fietseiland heeft 70 km aan fietspaden. En vergeet ook je wandelschoenen niet, want het eiland heeft meer dan 200 km onverharde wandelpaden.

En als je op Terschelling gaat kamperen, dan moet je ook even bij dé kroegbaas van Terschelling aan: Hessel. Al meer dan 45 jaar een begrip op dit eiland en … ’s avonds na het eten kun je een optreden van hem en zijn dochter Tess bijwonen.

Een van de meest donkere plekken ter wereld

De Boschplaat, het Europees Natuurreservaat in het oosten van Terschelling wordt ook Dark Sky Park genoemd. Er is zo weinig lichtvervuiling waardoor je de echte duisternis nog kunt zien. In dit natuurgebied broeden jaarlijks duizenden vogels en baden er geregeld zeehonden.

Wat wordt er allemaal gejut en opgedoken?

In Formerum kun je met de kinderen naar het wrakkenmuseum vol rariteiten Wrakduiker Hille van Dieren verzamelt vanaf 1975 opgedoken spullen van de scheepswrakken rondom Terschelling. De vuurtoren Brandaris – vernoemd naar Sint Brandarius – is de oudste en nog werkende vuurtoren van Nederland.