Het hele jaar door iets te beleven

Gezellig, zo zou je deze provincie in één woord kunnen omschrijven. En dat merk je ook op de vakantieparken die er in Noord-Brabant te vinden zijn. Mooie en moderne bungalowparken waar je alleen, met het gezin of met een groep vrienden het hele jaar terecht kunt.

De parken variëren van kleinschalige natuurparken, tot themaparken waar je kinderen hun ogen uit zullen kijken. Met de vele faciliteiten op het vakantiepark is jouw vakantie direct begonnen. In de provincie zelf is ook altijd iets te doen. Van Carnaval in februari, festivals in de zomer en kerstmarkten in december. De voorpret kan nu alvast beginnen, welk vakantiepark kies jij?

Vakantieparken pagina 1 van 2

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantieparken in Noord-Brabant

Gezellig winkelen in Eindhoven, Den Bosch, Tilburg of Breda. Een biertje vatten bij de Trappisten brouwerij in Berkel Enschot. Actief of sportief op de fiets, te voet of te paard door de prachtige Brabantse natuurgebieden. Of met het hele gezin naar een attractiepark, speeltuin, safaripark of dierentuin. Vanaf jouw vakantiepark kun je dit allemaal ondernemen in Noord-Brabant. Heb je daar allemaal geen zin in, dan blijf je lekker op het vakantiepark en geniet daar van alle faciliteiten en animatie.

Dagje pretpark of een kleinschalige speeltuin

Stap op de waterfiets, of rijd een rondje over de Safari Buggybaan van Speelland Beekse Bergen (onderdeel van het Safaripark). Waan je in de sprookjeswereld van De Efteling in Kaatsheuvel. Maak een  ritje in kinderachtbaan Dolle Pier van attractiepark DippieDoe in Best. Beleef de leukste avonturen bij Linny en Berry in Kids Wonderland in Molenschot (ook leuk bij minder goed weer). Stap in het speelcircus van de ronddraaiende theekopjes, zweefmolen, botsauto’s of de airtrampoline van BillyBird Park Hemelrijk in Volkel. Duik het meer in vanaf het duikeiland of vanaf de waterglijbaan in het AquaFun Park van BillyBird Park Drakenrijk in Reuver.

Liever geen attractiepark maar wel lekker actief in de natuur? Dan is Klimrijk Brabant in Veldhoven echt een aanrader of Klim en Avonturenbos Rocks N Rivers in Goirle. Of ontmoet aardbeienkoningin Tralala en aardbeienkoning Zoet en Sappig met hun twee kinderen Aardje en Bloesem op de Speelboerderij het Aardbeienhof in Gemert.

Fietsen, wandelen, mountainbiken en paardrijden in de natuur

Liefhebbers van rust en natuur kunnen hun hart ophalen in de Loonsche en Drunense Duinen, één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Een bekend bosgebied met diverse heidevelden en zandverstuivingen. En je vindt er diverse mountainbikeroutes. Een ander mooi natuurgebied is de Oisterwijkse Vennen. Een afwisselend natuurgebied dat bestaat uit dichte bossen, heidevelden en diverse vennen. Bij het Bezoekerscentrum ligt het “Speelnatuur van OERRR”, het speelgebied voor de kinderen. Vlakbij Den Bosch in Overlaat vind je het waterrijke gebied waar een oude spoorbrug door heen loop - De Moerputten. Je loopt boven het water en hebt ondertussen een mooi uitzicht over het gebied. In Nationaal Park De Groote Peel, de Deurnse- en Mariapeel maak je kennis met één van de rijkste vogelgebieden van West Europa. Vlonderpaden, uitkijktorens en knuppelbruggetjes leiden je door het moerasgebied.