Achtergrond
Jouw baan in de recreatie

Werken in de recreatie

Carrière

In de recreatie zijn volop doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld van Medewerker Recreatie doorstromen naar Allround Medewerker Recreatie en daarna naar bijvoorbeeld Leidinggevend Medewerker Recreatie

Je kunt ook van functie wisselen, bijvoorbeeld van Allround Medewerker naar Vakspecialist of andersom. 

Bovendien kun je ook nog zelf recreatieondernemer worden, bijvoorbeeld van een camping, bungalowpark, vakantiepark, attractiepark of buitensportbedrijf.

Wat past bij jou?

Heb je nog geen idee van wat je wilt? Kom dan zeker bij ons leren en werken. Er zijn allerlei mogelijkheden om gaandeweg te ontdekken, wat jij leuk vindt.

Ook zijn er tal van mogelijkheden voor bij- en omscholing van volwassenen. Of neem contact op met een bedrijf bij jou in de buurt en ga samen het gesprek aan.

 • Allround

  Je kunt werken in een allround functie, als je van veel afwisseling houdt. Je voert alle voorkomende werkzaamheden uit. Je werkt met de seizoenen mee.

  In een campingbedrijf of bungalowparkjachthaven maak je bijvoorbeeld in de winter het bedrijf klaar voor het seizoen. In voorjaar, zomer en najaar heb je volop contact met gasten, die graag in jouw bedrijf hun vrije tijd doorbrengen, bijvoorbeeld in hun tentje, eigen caravan of in een gehuurde bungalow. 

 • Specialist

  Je kunt ook werken in een specialistische functie. Hiervoor zijn toppers nodig met veel creativiteit. Als hovenier zorg jij dat alle bloemen, planten en struiken op het terrein perfect onderhouden zijn.

  Als medewerker technische dienst draag jij er aan bij, dat alle gebouwen, wegen, paden en voorzieningen op het terrein er geweldig uitzien.

  Als medewerker receptie sta jij alle gasten vriendelijk te woord. Je beantwoord al hun vragen, geeft toeristische informatie en zoekt oplossingen bij eventuele problemen.

  Je kunt ook werken als marketeer, zwembadmedewerker, restaurantmedewerker, kok of als …. 
  Heel veel keuze, dus.

 • Technische beroepen

  In de recreatie werken veel medewerkers met allerlei beroepen gericht op techniek. 
  Techniek en Recreatie gaan hand in hand. Gebouwen, voorzieningen, wegen en paden moeten er allemaal perfect uitzien. Je kunt bijvoorbeeld werken bij een technische dienst. 

 • Recreatieve beroepen

  In de recreatie werken ook veel medewerkers met allerlei beroepen gericht op gastvrijheid. Gastvrijheid en Recreatie kunnen niet zonder elkaar. Je zorgt voor de leukste dag in het leven van jouw gast! 

  Je kunt bijvoorbeeld seizoenplaatsen of bungalows verhuren, evenementen organiseren, workshops geven of een camping runnen. 

   

  Bekijk de filmpjes met de ervaringen van studenten


   

   

 • Commerciële en financiële beroepen

  In de recreatie werken tenslotte veel medewerkers met allerlei beroepen gericht op commercie. 
  Verkoop- en (online)marketingactiviteiten zijn van onschatbare waarde. 

  Je brengt als medewerker Marketing de dienstverlening van het bedrijf onder de aandacht van jouw gasten. Je werkt bijvoorbeeld bij een afdeling marketing.  

  Als medewerker Financiën houd je de geldzaken in de gaten en zorg je voor een financieel gezond bedrijf. Je werkt bijvoorbeeld bij een afdeling financiën.  

  Om een idee te krijgen bij welke bedrijven je zou kunnen werken in de leisure en recreatie, naast een camping, vakantiepark of buitensportbedrijf, vind je hier.

CAO Recreatie

De cao Recreatie is de belangrijkste collectieve arbeidsovereenkomst in de Recreatiesector. 

 • De cao Recreatie heeft veel voordelen:
 • Specifiek voor recreatiebedrijven
 • Goede arbeidsvoorwaarden 
 • Collectieve pensioenregeling: Makkelijker, goedkoper en beter dan individuele regelingen
 • Toegang tot het online leerplatform Recreatiehero.nl, met maar liefst 150 micro learnings. Wat wil jij leren?
 • Invloed voor HISWA-RECRON leden op de inhoud van de cao
 • Bedrijven mogen in gunstige zin altijd afwijken van de cao-afspraken
Achtergrond
Leren in de recreatie

Trainingen en opleidingen in de recreatie

In de recreatie zijn allerlei opleidingen op MBO-, AD-, HBO- en WO niveau. Voor welke opleiding in de recreatie kies jij?