Ontdek Noord-Holland vanaf jouw camping

Noord-Holland is een leuke kampeerprovincie met veel verschillende manieren van kamperen. Je vindt er natuurcampings, rustieke campings, idyllische campings, hippe campings charme campings, gezinscampings, strandcampings en kleine en grote campings voor jouw kampeervakantie.

Vanuit bijvoorbeeld een bijzondere ecolodge, pipowagen, yurt of retro caravan kun je molens, klompen, tulpen, oude authentieke vissersdorpen aan het IJsselmeer zoals Volendam en Marken, de Zaanse Schans, het Zuiderzeemuseum, Beverwijkse bazar, Dance Valley en veel historische steden, bezoeken. Als kampeerder heb je genoeg te ondernemen in Noord-Holland en is de camping een prima uitvalsbasis om ook bijvoorbeeld een dagje Amsterdam te doen, shoppen in Haarlem en/of als echte toerist de kaasmarkt in Alkmaar te bezoeken. En ben je een fan van de zee? Noord-Holland biedt veel strandcampings.

Wat kun je vanaf jouw camping ondernemen om Noord-Holland te ontdekken?

Campings pagina 1 van 2

Toon op kaart Toon op kaart
Campings in Noord-Holland

Wat te doen in Noord-Holland?

Terug in de tijd bij de Zaanse Schans. In Volendam zie je nog klederdracht en heb je kans om bekende palingsound artiesten tegen te komen. In Haarlem kun je fijn shoppen en bier proeven in de kerk of het Frans Hals en Teyler museum bezoeken. Scheuren op het circuit van Zandvoort of lekker borrelen in Parnassia in Bloemendaal aan Zee. De lapjesmarkt in Schagen bezoeken of in Den Helder de boot naar Texel pakken. Of wil je liever struinen in Beverwijk op de Zwarte Markt, de Oosterse Markt, de Grand Bazaar, de Computermarkt, Hal 30, de Kofferbakmarkt en de Buitenmarkten.

Veilige en schone stranden

Maar liefst acht Noordzeestranden hebben een blauwe vlag, wat staat voor aantoonbaar schoon en veilig. Langs de kust, die 52 kilometer lang is, vind je een brede variatie aan stranden. Van rustige stranden in Wijk aan Zee tot het grote duingebied van Schoorl tot het prachtige witte zand van Callantsoog helemaal naar Den Helder.

Je vind er gezellige familiebadplaatsen met (sporieve)activiteiten op het strand. Maar ook hippe stranden met trendy strandtentjes waar je ontspannen kunt chillen of loungen. In de omgeving vind je ook super gave tenten, strandhuisjes en andere hippe kampeerverblijven.

De kleinschalige strandjes vind je aan het Marker- en IJsselmeer bij Enkhuizen, Hoorn en Medemblik waar je ook kunt wakeboarden, suppen en flyboarden. 

In de polders van de Beemster en de Wieringerwaard kun je heerlijk genieten van de vergezichten.    

Paardrijden door het Nationaal park Kennemerland

Tussen Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Zandvoort en Velsen ligt het Nationaal Park Kennemerland waar je kunt fietsen, wandelen of paardrijden door het 1000 jaar oude duinlandschap

In de Amsterdamse Waterleiding duinen kun je vossen van dichtbij zien en dus ook makkelijk fotograferen. Tijdens je verblijf op een camping in de omgeving kun je ook gemakkelijk een rondleiding met een gids boeken of een workshop natuurfotografie.

Het oer-hollands landschap vind je in de Eilandspolder. Met een fluisterbootje krijg je een goede indruk van deze polder vlakbij Alkmaar.

Naast de vele strand en polders heeft Noord-Holland ook veel meren en plassen waar je kunt recreëren vanaf jouw camping:

  • Gooimeer
  • Naardermeer
  • Eemmeer
  • Wieringermeer
  • IJmeer
  • IJsselmeer
  • Markermeer
  • Loosdrechtse Plassen