Wat te doen op de Veluwe?

De veluwe staat bekend om het prachtige natuurgebied De Hoge Veluwe. Je kunt je hier gemakkelijk een hele dag vermaken te voet of op de fiets en genieten van al het schoons dat de natuur te bieden heeft.

Daarnaast zijn er in de omgeving van de Veluwe ook veel andere leuke activiteiten te doen. Als je een dagje weg wilt op de Veluwe kun je er voor kiezen om te gaan zwemmen, surfen of kanoën in één van de recreatieplassen of boek een natuurgids die je alles over het gebied kan vertellen. Op zoek naar meer spanning? Ga dan eens quad of buggy rijden door de bossen, klimmen en abseilen of speel samen met je vrienden een potje airsoft.

Dagje uit Veluwe

Spot de Big Five van de Veluwe

Ga op wildexcursie met de boswachter of bezoek een wildarena. Neem je verrekijker mee en ga op zoek naar edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen en schotse hooglanders. De Big Five van de Veluwe. Misschien zie je wel dicht in de buurt van jouw vakantiepark of camping een hert of wild zwijn. Plan ook in september een excursie in de bronsttijd. De kans dat je dan burlende herten ziet en hoort is groot. Vanaf de camping of vakantiepark.

Leuke activiteiten midden in de natuur

Het wemelt van de regionale musea op de Veluwe. Trakteer jezelf en jouw gezelschap op een dagje museum. Wat weet je bijvoorbeeld over de kip en het ei? In het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld kom je alles te weten over de kip en maak je kennis met meer dan 20 Oudhollandse kippenrassen. De kinderen mogen overal aan komen en mogen zelfs ook kuikentjes aaien. In Terschuur nemen de oude ambachten en het speelgoedmuseum jou mee terug in de tijd. Wellicht leuk om opa en oma mee te vragen met dit uitje. Dit geldt ook voor een historisch treinritje met de Veluwse Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen.

De leukste kinderuitjes op de Veluwe

Op welke aap lijk jij? Ga met jouw vriendinnetjes aapjes kijken in de Apenheul en ontdek dat de mens op een aap lijkt. Maak met jouw vriendjes een expeditie door de jungle van Burgers’Zoo en ontdek hoe de dieren daar leven. Ga klimmen, klauteren of apekooien in een van de klimparken of belevingsbossen of maak gebruik van de kindvriendelijke stranden zoals Zeumeren of het Heerderstrand. Er is altijd wat te doen op de Veluwe!