Een dagje vakantie in eigen land

In Friesland kun je overal het water op. Voor een dagje uit huur je dan ook gemakkelijk een sloep of zeilboot om te genieten van wat het water te bieden heeft.

Maar er is nog veel meer te doen in deze provincie. Ga een dagje naar de dierentuin of één van de leuke speeltuinen die er te vinden zijn. Huur een fiets, segway of e-chopper en ontdek de karakteristieke steden en dorpen. Een dagje uit in Friesland is hoe dan ook een geslaagde dag!

Dagje uit in Friesland

Wat te doen in Friesland?

Naast de vele watersportmogelijkheden in Friesland, kun je ook schaatsen in het bekende Thialf in Heerenveen of naar de Aqua Zoo in Leeuwarden. Bezoek het bekende Kameleondorp in Terherne of bezoek het oudste planetarium van Nederland - het Eise Eisinga Planetarium - in Franeker. Natuurlijk mogen de Elf Steden niet ontbreken. De Friese steden hebben elk hun eigen karakter. Prima voor een dagje uit in Friesland met vrienden, familie of collega’s. Of zoek op een zomerse dag verkoeling in Het Hallumer Openluchtzwembad De Sawn Stjerren. Lekker roetsjen van de waterglijbaan, zonnebaden op de zonneweide of pootjebaden met de peuters. Een veilig en verantwoord gezinsuitje.
Ben je op vakantie in Friesland, dan kun je vanaf jouw camping, vakantiepark of vakantiehuis een mooi dagje uit plannen.

Friesland is dé watersport provincie en perfect voor een dagje uit op het water

Voor de watersportliefhebbers is Friesland “the place to be”. Je kunt gemakkelijk een sloep of boot huren en varen op de Friese meren en aanmeren bij de Friese (Elf) steden. Bij Recreatiebedrijf De Koevoet aan het Koevordermeer kun je bijvoorbeeld een zeilboot, een dagje zeilles nemen, surfen en na afloop lekker eten. Bij Watersportcamping Heeg kun je kano’s huren en varen op de slootjes rondom Heeg. Wil je toch liever wat meer gemak? Huur dan een fluisterstille elektrische boot? Met de Stille Scoop is varen kinderspel. Geluidloos de natuurgebieden in en de bijzondere watervogels zien. Super leuk voor een dagje uit op het water met de kinderen.

Excursies op de Waddenzee – een avontuurlijk dagje uit

Met z’n tweeën of met een groep vrienden een dagje op expeditie over de Waddenzee of het Nationaal Park Lauwersmeer. Boek een zeehonden experience, een landrover safari of een zandplaat diner bij Beleef Lauwersoog Siblu. Ook voor de kinderen is er volop avontuur in de natuur voor een dagje uit. Toch liever een dagje uit op Vlieland, het Friese Waddeneiland? Vlieland Outdoor Center organiseert verschillende outdoor activiteiten op het stand en in het water zoals kitesurfen, blokarten en branding kanoën. Een mooi avontuur voor een sportieve dagje uit met jouw vrienden, familie of collega’s. Er is altijd wat te doen in Friesland!