Even weg van de hectiek van het vaste land

Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland en heeft brede duinen, bossen, wad en het breedste strand van Europa. Het heeft de status van Nationaal Park die geldt voor het gehele eiland.

Schiermonnikoog kent een groot aantal bezienswaardigheden die de rijke geschiedenis van het eiland vertellen. Schiermonnikoog is een heerlijk eiland om te kamperen. Op dit eiland kun je de rust, ruimte en complete vrijheid ervaren. In het schelpenmuseum kun je schelpenkennis opdoen. Op het eiland zijn er diverse natuurexcursies mogelijk zoals bijvoorbeeld vogelexcursies, wadexcursies & jutterstochten. Een huifkartocht rijdt langs de mooie plekjes van het eiland, en de Balg Express brengt u naar het meest oostelijke puntje van het eiland de zandplaat Balg. 

Zet je tent op midden in de natuur en je kunt genieten van een heerlijke ontspannen vakantie. 

Campings

Toon op kaart Toon op kaart
Campings op Schiermonnikoog

Leer het eiland kennen met een gids

Leer alles over dit bijzondere eiland tijdens een boeiende fietstocht met een gids. Hij/zij vertelt je alles over de geschiedenis van het eiland en de gevarieerde landschappen. Ook weet hij alles over de zoute soorten planten (zeekraal en lamsoor) en de zoetwaterplanten.

Naast fietsen en wandelen kun je ook het eiland ontdekken met een elektrische tuk tuk of boek een eco safari door de ongerepte natuur. En wat nog leuker is een excursie met de Balgenexpres naar het meest oostelijke puntje van het eiland waar je normaal niet mag komen.

Je gaat vliegeren echt leuk vinden

Op Schiermonnikoog waait het bijna altijd. Perfect om te vliegeren of te powerkiten. Nog niet zoveel ervaring? Boek dan een workshop powerkiten. Powerkiten lijkt op vliegeren, maar is veel uitdagender. Je kunt ook een combi boeken met blokarten! Leuk als gezinsuitje of groepsuitje waarbij je terug op de camping over een super leuke ervaring kunt spreken. 

Koffie drinken in oude sferen en chillen bij de trendy bar

Als je op Schiermonnikoog kampeert dan moet je je dag echt een keer beginnen met koffie drinken bij Hotel Van der Werff, een begrip op het eiland. En de dag eindigen met chillen en eten bij de trendy – vooral bij jongeren -Toxbar.