Geniet van Groningen

De stad Groningen is een sprankelende studentenstad. Winkelen, het Groninger Museum, maar ook een oase van rust in de verschillende hofjes in de binnenstad of het moderne gebouw het Forum: een ontmoetingscentrum met horeca, exposities en een rooftop cinema.

Voor iedereen is wel er iets dat Groningen zo leuk maakt. Maar ga de stad eens uit en voel de ruimte en weidsheid van deze provincie. De polders, het strand van de Waddenzee, diverse landhuizen die ook wel Groningse borgen worden genoemd en het Nationaal Park Lauwersmeer met een kabouterpad en waterspeeltuin voor de kinderen. Hier vakantie vieren in een vakantiewoning of villa is top. Er gaat immers niets boven Groningen!

Vakantiehuizen

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantiehuizen in Groningen

Vakantie in Groningen

Aan het oriënteren op een vakantie in Nederland? Misschien is een vakantie in Groningen wel wat voor jou. Met je vrienden, familie of gezin in een comfortabel vakantiehuis kan de vakantie direct beginnen. Bij Villapark Schildmeerboek je zelfs een prachtige vrijstaande villa mét sloep. Een ideale plek voor de watersportliefhebbers. Of ga met het gezin gezellig naar Villapark Weddermeer, waar de kinderen zich uren kunnen vermaken in het zwembad. Dit park is ook dé plek voor iedereen die graag vist.

Nationaal Park Lauwersmeer

Mocht je graag de natuur opzoeken, dan kun je ook kiezen voor Natuurdorp Suyderoogh. Een park met luxe bungalows in het hart van het Nationaal Park Lauwersmeer. Een hele bijzonder plek om te verblijven. Wist je bijvoorbeeld dat je hier met helder weer de Melkweg kunt bewonderen? Daarnaast is er de mogelijkheid voor de kinderen om hutten te bouwen, kun je er prachtig wandelen en fietsen en heerlijk eten. Vanuit Lauwersoog ben je ook zo in Pieterburen, waar je een bezoekje kunt brengen aan de zeehonden in het zeehondencentrum of waar je zelf het wad op gaat om te wadlopen.

Terug in de tijd

Vlakbij de Duitse grens vind je Vesting Bourtange, waarbij de vestingwerken gebouwd zijn in vijf hoeken. Vanuit de lucht is dit stervormige vestingdorp daardoor goed te herkennen. Als je verblijft in een vakantiehuis in Groningen, dan is een bezoekje aan Bourtange zeker de moeite waard. Vanaf het moment dat je de rode Toegangsbrug op loopt waan je je al terug in de tijd. Op het marktplein vind je winkels met Oud Hollands snoep, kleding en decoratie en kun je een bezoek brengen aan de Kaarsenmakerij. Vergeet vooral je camera niet mee te nemen. Dit dorp leent zich uitstekend voor de mooiste kiekjes. Veel plezier!