Heerlijk ontspannen doe je in Drenthe

De vakantieparken in Drenthe bieden je alle mogelijkheden die je kan wensen. Kies je voor een bungalow met jacuzzi, huisje met sauna of toch liever een chalet midden in de natuur.

Het fijne aan een bungalowpark is dat je vakantie direct is begonnen. Je hoeft zelfs het park niet af. Het park biedt je uitgebreide faciliteiten en een fijne vakantiesfeer. Toch op avontuur? De bungalowparken in Drenthe zijn vaak omringd door prachtige bossen, natuurgebieden en heides. Of ga naar één van de themaparken of musea die in Drenthe te vinden zijn. Waarna je ‘s avonds weer fijn in je eigen accommodatie thuis komt.

Vakantieparken pagina 1 van 2

Toon op kaart Toon op kaart
Vakantieparken in Drenthe

Drenthe is een zeer geliefde vakantieprovincie. Je vindt er prachtige gevarieerde natuur in de drie Nationale Parken – Nationaal Park Drents Fries Wold, Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Drentsche Aa -  en daarbuiten. Oneindig veel fiets- en wandelpaden en voor de kinderen zijn er veel belevingspaden en speelbossen. Een vakantiepark in Drenthe bied je de mogelijkheid om de gastvrijheid van deze Hunebedprovincie te ervaren en de vele bezienswaardigheden en activiteiten te ontdekken  zoals Wildlands Adventure Zoo in Emmen, Attractiepark Drouwenerzand of ervaar de straffen van vroeger en nu in het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

Ga op avontuur in het Geopark De Hondsrug

In Global Geopark De Hondsrug (UNESCO) is veel te beleven. Vanuit jouw vakantiepark in Meppen, Borger, Assen, Coevorden of Emmen ben je zo op de Hondsrug. Met het hele gezin op safari met een hypermoderne huifkar De Veenland Express, georganiseerd door Staatsbosbeheer. Vind je cache – met geocaching – in Drouwenerzand, Bargerveen, Anne of Hunze. Ga een dagje terug in de tijd in Eext bij het dorpsmuseum. Verken de Hondsrug met een stille eko-chopper of laat je meenemen naar plekken waar het oude verleden van de Hondsrug nog zichtbaar is en dat doe je te paard. Of maak een historische fietstocht met gids die je alles vertelt over dit prachtige Geopark.

Klimmen en klauteren in speelbossen en belevingspaden

De verschillende belevingspaden en speelbossen in onder andere Exloo, Echten, Hooghalen, Norg, Drouwen. Hoogersmilde en Ruinen zorgen voor zoveel meer beleving met de kinderen. Klimmen en klauteren over boomstronken, over het water slingeren met een touw of lopen over een keienpad en dan maar hopen dat je geen natte voeten krijgt. Of combineer het belevingspad in Orvelte met een bezoek aan het oerdorp/museumdorp dat de sfeer van een authentiek Drents dorp uitbeeldt. Deze combi kun je ook doen met het Hunebedcentrum in Borger. Hier vind je ook interactieve en educatieve spelletjes voor de kids.