Kamperen aan het water in Drenthe

Wat is het fijn om met zonnig warm weer even een frisse duik nemen in natuurlijk zwemwater. In Drenthe vind je op of nabij diverse campings een recreatieplas, een meer of een zwemplas.

Meestal is daar dan ook een strand of zonneweide bij waar je lekker kunt ontspannen, terwijl de kinderen spelen en vermaken in of aan het water. Voor jong en oud is er een camping Drenthe aan het water te vinden. Drenthe is dan ook een zeer geliefde vakantieprovincie, mede omdat de natuur prachtig is, het heeft een rijke historie met o.a. de hunebedden en het is dé fietsprovincie.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart

Ontmoet de schaapsherder op de Dwingelderveld

Maak vanaf jouw familiecamping aan het water een excursie met de boswachter die jou de planten en dieren in bijvoorbeeld het Nationaal Park Dwingelderveld laat zien. Of kom – tijdens een wandeling over de heide - de herder met zijn/haar schaapskudde tegen en zie hoe de herdershond de kudde bij elkaar houdt. Plan vanaf jouw kindercamping een bezoek aan Unesco Geopark de Hondsrug en ontdek de ijstijden. Loop boven de boomtoppen via het boomkroonpad, de toeristische attractie van Staatsbosbeheer in Boswachterij Gieten-Borger. 

Fietsen vanaf de camping naar historische hoogtepunten

Stop tijdens je fietstocht en ga struinen langs de oude boerderijen in het monumentendorp Orvelte en ontdek hoe de mensen in de oertijd leefden. Boek een bezoek aan het hunebedcentrum in Borger, waar je het grootste hunebed vindt en doe kennis op over hoe het is ontstaan. In het gevangenismuseum vind je nog een pijnbank, slaapkooien en zie je hoe ze vroeger met gevangen omgingen. Heb je het boek van Suzanna Jansen gelezen “Het Pauperparadijs”, dat gaat over de heropvoedingsexperimenten in het Drentse Veenhuizen waaraan haar voorouders werden blootgesteld. Dan moet je zeker naar de veenkoloniën Frederiksoord en Wilhelminaoord. 

Leukste en spannendste attracties voor/met de kinderen

Naast vertier op de camping Drenthe aan het water kun je ook op ontdekkingsreis of wereldexpeditie in Wildlands Adventure Zoo – de dierentuin én attractiepark. Een andere optie voor een dagje uit met de kids is het all-inclusive attractiepark Drouwenerzand. Een super kindvriendelijk uitje dat al vaak de titel heeft meegekregen van Leukste uitje van Drenthe.