Kom fijn kamperen in de Drentse natuur!

Prachtig verscholen in de bossen en de natuur liggen veel natuurcampings en natuurkampeerterreinen in Drenthe. Hou je van rust en ruimte en voel je je vrij in de natuur; dan is kamperen in de natuur op een natuurcamping een ideale vakantie.

In Drenthe vind je veel natuurcampings met verschillende faciliteiten. Van back-to-basic tot aan luxe. Trek vanaf jouw kampeerplek of boomhut er op uit en ontdek het gezellige en prachtige Drenthe. Er is genoeg te ondernemen en te bezichtigen voor jong en oud. Van een huifkartocht, een bezoek aan de eeuwenoude hunebedden tot aan lekker wandelen in een van de schitterende natuurgebieden of nationale parken.

Campings pagina 1 van 2

Toon op kaart Toon op kaart

Drenthe is de grootste natuurspeeltuin van jong en oud

Je kunt eindeloos klimmen, klauteren, tokkelen en abseilen in de klimbossen. Je kunt zelfs op grote hoogte langs de boomtoppen via het Boomkroonpad lopen. De schaapsherder met zijn/haar schapen en herdershond ontmoeten op de heide en in het voorjaar genieten van de lammetjes in de schaapskooi. Je kunt op wereldexpeditie en door de jungles en savannes in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Pak je fiets en ga de vele fietsroutes ontdekken of huur een mountainbike en ga crossen op een van de vele mountainbikeroutes. Hou je van paardrijden? Ontdek de vele paardrijroutes in de Drentse natuur of een van de andere outdooractiviteiten. Vanaf de natuurcamping kun je alle kanten op.

Het walhalla voor de fietsers en wandelaars

Het kenmerk van de natuurgebieden in Drenthe zijn oude bossen, heidevelden, zandvlaktes en vennen. Er zijn een aantal bekende Nationale Parken, zoals Dwingelderveld of het Drents-Friese Wold, maar er zijn ook nog heel veel andere minder bekende natuurgebieden. Vanaf jouw natuurcamping kun je per fiets of e-bike deze natuurgebieden perfect ontdekken. Er zijn veel verschillende fietsroutes met verschillende lengtes te fietsen. Dit geldt ook voor de wandelingen. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de prachtige natuur te voet.