Camping Friesland aan het water

De mooiste vakantieplekjes in het Friese landschap.

Op zoek naar de ideale plek om te ontspannen en te genieten van het Friese landschap en de natuur? Kom vakantie vieren op één van de campings in Friesland aan het water. Met maar liefst 24 meren in Friesland kun je volop waterpret beleven. Of je nu houdt van kanoën, suppen of kitesurfen, in en rondom het water is het goed vertoeven. Bekijk de leukste campings in één van de mooiste en waterrijkste provincies van Nederland.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart

Ontdek de mooiste kampeerplekjes aan het Friese water

Zie jij jezelf al wakker worden op een van de campings in Friesland? In Friesland zijn verschillende campings te vinden gelegen aan het water. Het Sneekermeer, Heegermeer en het Slotermeer zijn bekende meren in Friesland. Ook de Fluessen en het Tjeukemeer kun je in Friesland vinden. Op het water is veel te beleven, kies bijvoorbeeld voor een kanotocht of ga een rondje suppen door de 11 steden. Daarnaast staat Friesland natuurlijk bekend om het Skûtsjesilen, een mooie sport om te doen, maar ook zeker leuk om naar te kijken! Of kom gezellig naar één van de kleine dorpjes toe om te fierljeppen, kom jij droog naar de overkant? Heb je zin in een rustig dagje en wil je alles van de zijlijn bekijken? Ook dan zit je in Friesland goed. Om lekker te zonnen en te relaxen kun je terecht op het grote strand van Makkum. In het IJsselmeer is genoeg ruimte, ook kitesurfers komen hier graag hun kunsten uitoefenen. Op de verschillende plekken in Friesland vind je campings met bootverhuur om heerlijk ontspannen de Friese meren te ontdekken. Zo kun je het karakter van het prachtige Friesland vanaf het water ontdekken. 

Geniet van de rust en de ruimte op de camping

Wie met zijn eigen kampeermiddel naar de camping komt is verzekerd van een fijne kampeerplek op één van de ruim opgezette, door groen omringde kampeerplekken. Ook als je zelf niet over een kampeermiddel beschikt kun je terecht op de campings in Friesland aan het water. Kies bijvoorbeeld voor een kampeervakantie in een glamping tent of een trekkershut en ervaar dat echte kampeergevoel. Op de campings zijn voldoende toiletten en douches aanwezig in de sanitairgebouwen. Zo kun je altijd snel terecht voor een toiletbezoekje of voor een warme douche. Ook aan de kinderen is gedacht tijdens het inrichten van de toiletgebouwen. Door de aanwezige familiedouches en de handige baby wasplaatsen kun je ook de allerkleinsten makkelijk en snel weer fris gedoucht of gebadderd hebben. Het kindersanitair dat in de toiletgebouwen aanwezig is zorgt ervoor dat de iets oudere kinderen zichzelf ook kunnen redden. Bij de verlaagde wastafels kunnen de kinderen zelf hun tanden poetsen en hun handen wassen. Hoe leuk is het als ze samen met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen tandenpoetsen voor het slapen gaan. Daarna lekker op bed om de volgende dag weer uitgerust wakker te worden voor een dag vol plezier. 

Samen genieten tijdens een kampeervakantie in Friesland 

Voor wie samen vakantie wil vieren met het hele gezin of de hele familie is er op verschillende campings in Friesland de mogelijkheid om ook je huisdier mee te nemen. Zo zijn jullie écht helemaal compleet en kan de vakantie samen beginnen. Beleef een heerlijke vakantie in Friesland aan het water. Samen zwemmen en wandelen. Geniet van fijne strandwandelingen en eindeloze zonsondergangen midden in de natuur. De kinderen zullen vast en zeker nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken op vakantie. Leer zelf ook nieuwe mensen kennen en geniet van fijne gesprekken. Misschien maakt jullie viervoeter ook wel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes tijdens één van jullie wandelingen. Zo wordt het voor iedereen een vakantie om nooit meer te vergeten.

De leukste dagjes weg in Friesland

Aqua Zoo in Leeuwarden is een geweldige tip voor jong en oud. Je vindt hier allerlei soorten dieren, zowel in het water als op het land. Er zijn meerdere speelgelegenheden aanwezig zoals een springkussen en een grote speeltuin. Ook bij minder weer kun je hier terecht. Een deel van de dieren is namelijk binnen te vinden. Als het weer opklaart kunnen jullie samen gaan varen in één van de bootjes die er op de plas liggen. Na een dag vol plezier, nieuwe indrukken en vooral nieuwe avonturen en ontdekkingen is het tijd om even bij te komen in het restaurant of bij de snackwagen. De ideale afsluiting voor een geslaagd dagje uit. Leeuwarden is ook een aanrader als je van shoppen houdt. In het centrum van Leeuwarden vind je heel veel uiteenlopende winkels. Wie van historische gebouwen houdt kan terecht in de Blokhuispoort. Deze voormalige gevangenis is nu open voor bezoekers.

Het Woudagemaal is het grootste, nog functionerende stoomgemaal van de wereld. Het is een prachtige plek waar je je ogen uit kunt kijken. Het grote imposante gebouw, het water eromheen en de groene natuur zorgen voor een prachtig plaatje. Twee keer per jaar kun je het stoomgemaal in werking zien. De stoom en het water in combinatie met de architectuur van het gemaal zorgen voor een spectaculair beeld. In het Fries scheepvaartmuseum in Sneek kun je van alles zien en leren over Skûtsjes, de Sneekweek en over de Waterpoort. Het pronkstuk van Sneek. Het Fries scheepvaartmuseum is ook uitermate geschikt voor kinderen, er is zelfs een kindermuseum voor ze ingericht. Hier kunnen ze op een interactieve manier met het thema water bezig gaan.