Verlang je naar sereniteit en een connectie met de natuur?

Ontwaak – vanaf jouw natuurcamping - te midden van weelderige bloemen en majestueuze bomen, wellicht ook vergezeld door speelse konijntjes en elegante hertjes.

Geen animatieteams of uitgebreide restaurants en kantines. Enkel een eenvoudig toilet, een verkwikkende douche en een vredige plek te midden van de natuur. Limburg, met zijn golvende landschap in het zuiden en veelzijdige bossen in het noorden, biedt een overvloed aan kamperen in de natuur.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart

Voor natuurliefhebbers en rustzoekers

Op een natuurcamping wordt extra zorg besteed aan het behoud van de natuurlijke omgeving, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Limburg herbergt prachtige natuur en is een perfecte bestemming voor een vakantie in de natuur. Overweeg bijvoorbeeld een kampeervakantie op een natuurkampeerterrein in Zuid-Limburg, waar je kunt genieten van schitterende boswandelingen, de omgeving kunt verkennen per fiets of een bezoek kunt brengen aan de rustieke dorpjes.

De natuur in Zuid-Limburg is een waar paradijs

Het schitterende gebied genaamd Nationaal Park De Groote Peel bevindt zich op de grens van Limburg en Noord-Brabant. De landschappen van De Groote Peel zijn adembenemend, met moerassen, heidevelden, bossen, waterplassen en uitgestrekte open vlaktes. Bovendien kun je er een overvloed aan vogelsoorten bewonderen. Elk jaar vinden zo'n 200 verschillende vogelsoorten hun weg naar Nationaal Park De Groote Peel. Dit natuurreservaat is dan ook een van de meest vogelrijke gebieden in Nederland. Ontdek prachtige vogels zoals blauwborsten, roodborsttapuiten, geelgorzen, nachtzwaluwen, dodaars, waterrallen en vele andere schitterende exemplaren.

Kinderen vermaken zich prima in de natuur

Hutten bouwen, speuren naar wild, verstoppertje in het bos of een bezoekjes brengen aan het sprookjesbos? Het kan allemaal. Op de natuurcamping vervelen kinderen zich nooit. Het is altijd ravotten en spelen in de natuur en vriendjes en vriendinnetjes worden. En ’s avonds lekker met z’n allen muziek maken of liedjes zingen bij het kampvuur.

Ervaar een onvergetelijke vakantie te midden van de Limburgse natuur. Ver weg van de drukte verblijf je in je eigen tent, camper of caravan. Of kies voor het comfort van een safaritent, chalet, trekkershut of boomhut, en geniet van de perfecte balans tussen natuur en gemak.