Outdoor activiteiten op de Veluwe

Op de Veluwe zijn meerdere outdoor activiteiten te ondernemen. De meest bekende optie is om wild te gaan spotten. Daarnaast zijn er ook veel sportieve dagjes uit te ondernemen. Zo is de Veluwe bezaaid met mountainbike routes om af te sjezen.

Aan het Veluwemeer zijn ook meerdere outdoor activiteiten te vinden. Zo kan je hier met watersport bezig zijn, maar zijn er ook meerdere activiteiten die aangeboden worden op de stranden. Ga je met een hele groep? Maak er dan een meerdaags uitje van en boek een groepsaccommodatie!

Outdoor activiteiten op de Veluwe

Outdoor activiteiten in de Veluwse natuur

Wil je echt de Veluwe op? Dan zijn er meerdere aanbieders die meerdere activiteiten aanbieden. Denk hierbij aan de mountainbike routes die overal in het gebied te vinden zijn. Deze eerder genoemde aanbieders kunnen hierin complete dagjes aan sportiviteit en activiteit verzorgen. De Veluwe biedt zich ook heel goed voor wild spotten. Staatsbosbeheer biedt op allerlei plekken een tour aan, waarbij je op plekken komt waar je normaal niet mag komen. Hier is de kans aanzienlijk groter dat je wild tegenkomt. Denk hierbij aan dieren als edel- en damherten en wilde zwijnen.

Ga naar het Veluwemeer

Er zijn verschillende plekken aan het Veluwemeer waar je het strand op kan. Zo is strand Horst een écht surfstrand. Hier kan je op de mooie zomerdagen dus lekker gaan surfen en aan het strand lekker relaxen in het zonnetje of de schaduw. Suppen op het Veluwemeer is ook een hele leuke optie op de mooie zomerdagen. Ook zijn er meerdere bedrijven die bootverhuur aanbieden. Ga het water op en ga bijvoorbeeld watersporten zoals waterskiën. 

Bezoek recreatiegebieden op de Veluwe

Er zijn verdeeld over het hele gebied verschillende recreatiegebieden te vinden. Zo zijn er meerdere recreatieplassen die je kan bezoeken om te genieten van een verkoelende duik en een dagje zonnebaden. Ook zijn er andere landactiviteiten die je kan ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan Pitch&Putten, beachsoccer en beachvolleybal.