Kom tot rust op een camping aan het water in de Achterhoek

Talloze campings in de Achterhoek bevinden zich aan het water. De Achterhoek staat bekend om zijn prachtige coulisselandschap; weelderige bossen en uitgestrekte weilanden. Daarnaast biedt het ook een overvloed aan beekjes, rivieren en recreatieplassen.

Vanuit je tent of caravan kun je de dag beginnen met  een verfrissende duik in de recreatieplas bij de camping. Is het nog te koud om te zwemmen, dan kun je nog steeds genieten van een kampeerplek aan of bij het water. Want in de buurt van water kom je helemaal tot rust en er is altijd wel iets te zien en te beleven.

Campings

Toon op kaart Toon op kaart

Waterplezier voor jong en oud

Naast dat veel campings een recreatieplas hebben of in de buurt van water liggen hebben de campings ook allemaal hun eigen karakter. In Raalte bij camping De Krieghuusbelten is er volop waterspeelplezier met waterglijbanen voor de kinderen. Op de moderne en eigentijdse camping Vreehorst in Winterswijk komt gemoedelijkheid en kwaliteit samen en geniet je van het overdekte zwembad. In het hart van de Achterhoek vind je Recreatiepark Het Winkel vind je waterplezier voor jong en oud en waar de hond ook welkom is. Bij camping klompenmakerij Ten Hagen kun je naast recreëren ook nog zien hoe de echte Hollandse klomp wordt gemaakt.

Ontspannen je vishengel uitgooien

Op campings die aan een visvijver of beek liggen, zoals bijvoorbeeld camping IJsselstrand in Doesburg of de Christelijke camping De Betteld in Zelhem, vind je de ideale vislocatie op een steenworp afstand van jouw tent, caravan of camper. Ga lekker aan de waterkant zitten, werp je hengel uit en wacht ontspannen tot de vis hapt.

Dagrecreatiegebieden bij de campings

Voor de echte waterratten is er volop keuze. Hou je van zwemmen en plezier maken in het water? Dan is een recreatieplas met zandstrand en zonneweide op loopafstand de perfecte locatie. Ga je naar een camping in de buurt van Winterswijk dan heb je directe toegang tot het dagrecreatiegebied ’t Hilgelo met een grote recreatieplas van 40 ha. Je kunt er watersporten zoals zwemmen, duiken, vissen, surfen, kanoën en waterfietsen.