Een escaperoom voor jong en oud

Ben je een dagje uit aan het plannen en zoek je nog een leuke activiteit? Een escape room is ideaal voor groepen vrienden, bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten en ook kinderfeestjes. Samen met de groep word je opgesloten en is het de bedoeling dat je doormiddel van raadsels, puzzels en samenwerking de oplossing binnen de tijd weet te raden. Dit kan een cijfercode, een woord of een sleutel zijn.

In Brabant vind je veel escape rooms met verschillende thema’s. Je bent tijdens het spel echt even in een andere wereld, het verhaal, de raadsels en de mooie aangeklede kamers maken de activiteit helemaal af. Dit ontsnappingsspel vind je in verschillende moeilijkheidsgraden. Voor de ervaren speler is het daarom verstandig om een wat moeilijkere kamer te boeken, terwijl er voor kinderen juist speciale kinderescape rooms zijn. Een escape room kan in zowel een grote als kleine groep gespeeld worden. Met een grote groep speel je vaak in teams tegen elkaar. Wie van jullie is het snelst ontsnapt?  

Escaperooms in Brabant

Ontsnap in de frisse lucht

Zoals de naam al zegt, vindt een escape room vaak plaats binnen in een kamer. In Brabant zijn ook escape rooms te doen in de frisse lucht. Een buitenvariant is bijvoorbeeld de city escape. Tijdens een wandeling door de stad krijg je verschillende raadsels, puzzels en opdrachten, zodat je de code kunt kraken. In Brabant is die onder andere te doen in Eindhoven en Valkenswaard. Bij Team Biesbosch is het mogelijk om een island escape te doen. Zodra je op het eiland bent wordt de loopbrug omhoog gehaald en is het de bedoeling om binnen de tijd van het eiland af te komen.

Variaties op de escape room

Heb je al vaker een escape room gedaan en ben je op zoek naar een vergelijkbare, maar net andere teambuildingactiviteit? Dan is de Break-in Room van De Voltage misschien wat voor jou. Waar je bij een escape room zo snel mogelijk moet zien te ontsnappen, is het bij de Break-in Room juist de bedoeling de ruimte binnen te komen. Lukt het jullie als team om samen te werken en door middel van audiofragmenten en raadsels ongezien binnen te komen?