Natuurcampings in Limburg zijn er in alle soorten en maten

Dicht bij de natuur. Verscholen in een boomgaard, langs de rivier de Geul of een ander vennetje, met een prachtig uitzicht over het Limburgse heuvelland. En ga zo maar door. In Limburg vind je tal van natuurcampings en natuurkampeerterreinen voor jong en oud, gelegen in een rustige natuurlijke omgeving.

Het glooiende landschap, de mooie vakwerkhuizen en mooie natuur vol beekjes en bossen maken kamperen in Limburg tot een onvergetelijke kampeervakantie in eigen land. Pak je kampeerspullen en kom kamperen in dit prachtige landschap of huur een bijzondere verblijfsaccommodatie op een van de vele natuurcampings in Limburg.

Campings pagina 1 van 2

Toon op kaart Toon op kaart

Ontdek de droomplekjes van het veelzijdige Limburg

Je kunt er eindeloos wandelen en genieten van de vergezichten. Ben je een fietsfanaat en is geen heuvel je te hoog. Stap in de pedalen en koers af op een van de vele prachtige fietsroutes. Tussen de heuvels vind je gezellige dorpen met indrukwekkende kerkpleinen, kastelen, monumentale boerderijen en verstopte kloosters met veel historie. Vanaf jouw natuurkampeerplaats stap je zo de natuur in en kan jouw ontdekkingstocht beginnen. Of je nou van cultuur houdt, sportief ben of van rust houdt; in Limburg vind je het allemaal. 

Het lijkt wel buitenland

De Limburgers noemen het landschap ook wel eens het Toscane van Nederland met de glooiende heuvels en diepe valleien. Of waan je zelf in Frankrijk, want de Limburgse heuvels hangen vol met wijnranken. Probeer eens een lekker Limburgs wijntje op een gezellig terras. Of een van de speciale biertjes en proef een streekgerecht. En ook de mysterieuze mergelgrotten doen niet Nederlands aan. Ontdek dit ondergrondse avontuur per mountainbike of te voet. Dan zijn er nog de vele kerken, kapellen, kloosters en een echte bedevaartroute. En dan zijn er nog de prachtige historische steden zoals Maastricht, Sittard, Valkenburg. Je vergeet gewoon dat je in Nederland op vakantie bent.