Groepsaccommodatie op de Veluwe

Ga je met een groep vrienden je volgende uitje plannen? Denk dan vooral aan de Veluwe. De Veluwe biedt een breed scala aan activiteiten.

Zo kan je in het najaar wild gaan spotten via Staatsbosbeheer. Hier kom je op plekken waar je anders nooit mag komen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de vele honderden kilometers aan fietsroutes die de Veluwe biedt. Zo kan je ook zeker genieten van de natuur en kom je met een beetje geluk ook wild tegen.

Groepsaccommodaties

Toon op kaart Toon op kaart
Groepsaccommodatie op de Veluwe

Met een groep de Veluwe op

De Veluwe, hét natuurgebied in Gelderland. De Veluwe is met een oppervlakte van 91.200 hectare ook gelijk het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa. De Veluwe is opgesplitst in twee nationale parken: Nationaal Park de Hoge Veluwe en Nationaal Park de Veluwezoom. Een tijd waarin de Veluwe nog eens extra speciaal wordt is in augustus, september en oktober. In augustus en september komt de heide altijd in bloei. Dit zorgt voor grote paarse velden en is echt een prachtig uitzicht. In september en oktober krijg je de bronsttijd. Hier gaan alle edelherten een paringsmaatje zoeken. Dit doen ze door het kenmerkende geluid: Burlen. 

Een ruim aanbod over de Veluwe

Over de gehele Veluwe is er een ruim aanbod aan groepsaccommodaties. Zo kan je kiezen voor een specifiek gedeelte in bijvoorbeeld het noorden. Vanuit het noorden van de Veluwe kan je met je vrienden de natuur in duiken, maar ook naar het water toe gaan. Plekken als Nunspeet en Harderwijk liggen aan de Veluwe, maar ook aan het Veluwemeer. Pak je juist meer het zuiden van de Veluwe? Dan kan je met de groep bij Ede de heide op gaan en daar genieten van kilometers lange wandel- en fietsroutes. Zo fiets je bijvoorbeeld gemakkelijk vanuit Ede naar Otterlo, door de bossen en over de heide.